Komentara: 28
Pregleda: 3988

Sadašnji saziv Skupštine grada završava svoj mandat

24.04.2024. u 14:55h
Izvor: Subotica.com
Kako se odluka o raspisivanju lokalnih izbora za 2. jun očekuje svakog dana, Skupština grada Subotice u ovom sazivu više neće zasedati.
Sadašnji saziv Skupštine grada završava svoj mandat

Gradski parlament na čijem je čelu Balint Pastor, lider Saveza vojvođanskih Mađara, formiran je 21. avgusta 2020. godine. Za nešto manje od četiri godine sastao se ukupno 51 put – održano je 45 redovnih, 2 vanredne i 4 svečane sednice. To je znatno više nego prethodni saziv koji se za četiri i po godine sastao svega 32 puta.

- Sednice Skupštine grada održavale su se svakog prvog četvrtka u mesecu i za sve ovo vreme doneli smo 988 odluka.  Najznačajnije među njima su promena Statuta Grada Subotice zbog uvođenja bunjevačkog jezika u službenu u potrebu, usvajanje Plana razvoja Subotice 2023-2032., stavljanje van snage PDR za centar grada- zona 2 čime smo sačuvali gradsko jezgro, besplatni vrtići za subotičke mališane, a pojedini delovi grada, kao što su Mišićevo, Kelebija, Bački Vinogradi i Gornji Tavankut,  prvi put su dobili planska dokumenta, a odlučeno je i da se izdvoje sredstva za rekonstrukciju Gradske kuće – podsetio je Balint Pastor. – Posle više od 15 godina osnovali smo Savet za međunacionalne odnose, ne zato što postoji problem nego što je to zakonska obaveza.

Tokom četvorogodišnjeg mandata incidenata u Skupštini grada nije bilo, a kao što je i uobičajeno, tokom izborne kampanje sednica neće biti.

- Skupštinka zasedanja su protekla u atmosferi kakva i dolikuje Subotici. Zahvaljujem se svim odbornicima, zaposlenima u Gradskoj kući, Gradskoj upravi i javnim preduzećima, a naročito gradonačelniku na izuzetnoj saradnji – istakao je Pastor.

U klupama Velike većnice u Skupštini grada sedi 67 odbornika. Uz Pastora, kao predsednika, skupštinska zasedanja su vodili Nebojša Crnogorac (SPS) kao zamenik i Đula Ladocki (SVM) kao sekretar. Najbrojnija odbornička grupa bila je „Aleksandar Vučić – za našu decu“ sa 29 odbornika, potom Savez vojvođanskih Mađara sa 22, dok je Socijalistička partija Srbije imala tri odbornika. U redovima opozicije bili su Pokret građanske Subotice sa četiri i „DSHV-LSV-ujedinjeni za demokratsku Suboticu“ sa tri odbornika.  U sazivu je bilo i dva samostalna odbornika.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 nedelju i 4 dana
Komentara: 28
Pregleda: 3988
Povezane teme

Skupština grada Subotice

balint pastor

predsednik skupštine

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.